Alle offentlige køkkener i Berlin skal fremover omlægges til 60% økologi – uden af budgettet øges.
Inspiration kommer fra København, som omlagde til knapt 90% økologi i hovedparten af kommunens køkkener i 2007-2016. Den omlægning var vi en stor del af – ja, det var faktisk grundlaget for, at vi stiftede Changing Food.
I Berlin har vi udviklet forløbet for den nye organisation, Kantine Zukunft, der skal gennemføre omlægningen af den tyske hovedstads storkøkkener.
Det Kongelige Bibliotek i Den Sorte Diamant er en frontløber i deres valg af forpagter til deres kantine, café- og restaurant, samt eventbespisning. Ledelsen har lagt væk på en høj grad af bæredygtighed, ikke blot med en høj økologiprocent, men med et stramt fokus på hvad der udbydes, høj grad af lokale sæsonvarer og et mindre, men præcist udvalg af høj kvalitet.
”Jeg synes, vores proces var helt eminent, og jeg taler gerne om den. Det var så godt at have jer med på sidelinjen ift. at få klimatemaet seriøst med i vores valg af forpagter. Det er jo en jungle, så det er nødvendigt med viden”.
Mette Mejlvang
Vicedirektør
Vi hjalp Designmuseum Danmark med at finde en nye samarbejdspartner til museets offentlige café. Changing Food stod for markedsdialogen, udformningen af udbuddet, så det matchede museets stærke profil, og trak på vores netværk for at finde de bedste mulige kandidater.
Selvfølgelig skulle cafeen drives bæredygtigt, minimum 60% økologi og mad produceret fra bunden. Selve cafeen skulle både tilgængeligt for hele byen, museets gæster og kunne være vært for større arrangementer.
Det blev i øvrigt Mondrups Køkken, der også driver AMAR’, der vandt forpagtningen.
Vi arbejder sammen med en række organisationer, der alle arbejder for bæredygtighed og forandring af fødevaresystemet.
EAT Foundation, Oslo
Sustain, London
Food for Life, London
Tasting India, New Dehli